Cuib din carne tocata si foi de placinta

cuib carne tocataBella va propune astazi o reteta aperitiv numita „Cuib din carne tocata si foi de placinta”.

Ingredinte:

  • 1/2 pachet de foi de placinta Bella;
  • 250 gr. carne tocata;
  • 1 pachet praf piure de cartofi;
  • 1 ceapa;
  • 50 gr. unt;
  • 1 lingurita chimen;
  • 1/4 lingurita nucsoara praf;
  • ulei de prajit;
  • cascaval pentru presarare.

Mod de preparare:

Preparati piureul de cartofi conform indicatiilor de pe ambalaj. Taiati ceapa marunt si caliti-o in uleiul incins. Adaugati carnea tocata si condimentati-o cu chimen si nucsoara. Inabusiti pana este gata carnea.

Despartiti cu atentie foile de placinta. Ungeti fiecare foaie cu unt pana la jumatate, dupa care indoiti-o in doua. Procedura se repeta pana la obtinerea unui cuib de dimensiuni de aproximativ 10×8 cm.

Asezati foile de placinta unse in tava tapetata in prealabil cu ulei sau unt si puneti pe fiecare foaie piureul de cartofi. In el faceti o gaura ca un cuib de pasa pe care o umpleti cu carne tocata.

Presarati cascaval ras si bagati in cuptorul incins in prealabil la 200-220 grade , pentru 15 minute.

 

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Un comentariu la “Cuib din carne tocata si foi de placinta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *