Porc cu stafide

porc-cu-stafide-aluat-bellaPentru ca Sarbatoarea Craciunului se apropie cu pasi repezi, Bella va recomanda o reteta speciala pentru masa de Craciun.

Ingrediente:

  • 600 gr. file de porc;
  • 1 pachet aluat foitaj Bella;
  • 300 gr. pateu;
  • 100 gr. stafide;
  • 2-3 linguri de faina;
  • 1 lingura de unt;
  • 1 ou;
  • 2 linguri de lapte;
  • piper;
  • sare.

Mod de preparare:

Dati forma dreptunghiulara fileului si frecati-l cu sare si piper, apoi ungeti-l cu unt. Intindeti usor aluatul in forma dreptunghiulara si ungeti-l cu pateu. Aranjati deasupra stafidele si puneti pe ele carnea infasurand-o in rulou. Strangeti bine capetele sa nu se deschida in timpul gatirii (eventual le puteti prinde cu niste scobitori). Bateti oul cu laptele si cu amestecul astfel obtinut ungeti ruloul. Puneti-l intr-o tava unsa cu ulei sau pe folie de copt si coaceti circa 25 min. la 180-200C. Daca doriti ca ruloul sa fie mai frumos, inainte de a-l coace , puteti sa-l acoperiti cu stafide.

Reteta propusa este destinata exclusiv pentru aluatul foitaj Bella. Nu garantam obtinerea unui rezultat perfect daca folositi alt aluat in loc de Bella.

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *