Painisoare de Pasti

painisoare de pastiDe astazi am intrat in Saptamana Patimilor si ne apropiem cu pasi repezi de o Sarbatoare crestina foarte importanta. Cu aceasta ocazie, v-am pregatit o reteta pentru masa de Paste, si anume: „Painisoare de Pasti”, cu aluat foitaj Bella.

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 500 gr. aluat foitaj Bella;
  • 4 oua;
  • 2 cepe;
  • ciuperci;
  • 10 fire de patrunjel;
  • 60 gr. frisca neindulcita;
  • 20 gr. unt;
  • sare;
  • piper;
  • 1 galbenus de ou.

Mod de preparare:

Fierbeti ouale cate 10 minute in apa sarata. Cojiti-le. Topiti untul in tigaie si prajiti 5 minute ceapa taiata marunt. Adaugati si ciupercile curatate si taiate in bucati mari. Amestecati, puneti sare si piper. Lasati amestecul pe foc 6-8 minute, pana ce se evapora apa si pana a se usca umplutura. Atunci adaugati frisca, lasati-o putin timp pe foc. Adaugati patrunjelul taiat marunt si lasati sa se raceasca bine. Incalziti cuptorul pana la 210 grade Celsius.

Din aluat taiati 4 cercuri cu diamentrul de 10 cm si alte 4 cu diamentrul de 14 cm. Impartiti umplutura in cercuri mici, puneti cate un ou si acoperiti cu cercurile mai mari. Umeziti marginile si strangeti-le fara efort. Bateti galbenusul cu 2 linguri de apa si ungeti painisoarele cu o perie.

Puteti decora painisoarele prin adaugarea pe suprafata lor a unor panglicute subtiri taiate cu un cutit ondulat sau puteti lasa painisoarele nedecorate.

Aranjati-le in tava lasand o distanta intre ele si coaceti-le circa 20 minute.

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *