Merdenele cu spanac

merdenele-cu-spanac-din-foi-de-placinta-bellaIngrediente:

  • 1 pachet foi de placinta Bella;
  • 200 gr. spanac;
  • 2 fire de ceapa verde;
  • 1/4 cana ulei;
  • 2 oua;
  • 1/2 cana urda;
  • 1 lingurita menta de casa uscata;
  • 2/3 lingurita nucsoara;
  • 1/2 lingurita piper macinat;
  • 1/2 cutie margarina (125 gr.);
  • 5-6 fire de patrunjel.

Mod de preparare:

Taiati marunt spanacul si inabusiti-l cu 1 pahar de apa clocotita pentru aproximativ 5 minute. Dupa ce se raceste scurgeti apa cu grija. Apoi, amestecati ceapa, spanacul, ouale batute in prealabil si urda. Condimentati cu piper, menta, nucsoara si adaugati sare dupa gust. Ulterior adaugati patrunjelul taiat marunt. Amestecati bine pana la obtinerea unei mase omogene. Desfaceti foile de placinta Bella si taiati-le in trei benzi egale pe lungime.

Ungeti benzile cu margarina Bella topita in prealabil, apoi adaugati 1 lingura cu umplutura de spanac si impaturiti astfel incat sa formati un triunghi. Ungeti foaia de placinta la fiecare indoire.

Merdenelele astfel obtinute, in forma triunghiulara se pun in tava unsa cu margarina si se coc in cuptorul incins in prealabil pana la 170 de grade, pana la obtinerea unei culori aurii.

Merdenelele pregatite se servesc calde.

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *