Tarta cu cas de oaie si dovlecel

12313888_524821504352880_9189160467395426692_nAm primit aceasta reteta minunata de la Sidonia Toncean. Ii multumim si o impartasim mai departe.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel marisor;
  • 1 ceapa;
  • 2 catei usturoi;
  • 3 oua;
  • 400g aluat foietaj BELLA Romania;
  • 300g cas de oaie;
  • 4 linguri gris;
  • 1 lingura lapte;
  • sare;
  • piper;
  • boia;
  • marar verde;
  • 4 rosii mici.

Mod de preparare:
Curatam dovlecelul, ii scoatem samburii si apoi il dam pe razatoarea cu gauri mari. Tot pe razatoarea cu gauri mari dam si casul de oaie, ceapa si usturoiul. Dovlecelul stors bine de zeama il amestecam impreuna cu casul, piperul, boiaua, ceapa si usturoiul. Mai adaugam doua oua intregi si albusul de la al treilea, apoi adaugam grisul si amestecam sa se omogenizeze. Daca este cazul, adaugam si putina sare. Mararul verde tocat marunt il presaram deasupra, apoi amestecam din nou. Toata compozitia o acoperim si o dam o ora la rece. Forma de tarta o ungem cu putin unt si asezam in ea foaia de aluat de foietaj dezghetata. Peste ea rasturnam compozitia de cas si dovlecel si pliem marginile aluatului, pe care le ungem cu galbenusul ramas amestecat cu lingurita cu lapte. Deasupra asezam rosiile si mararul tocat. Dam tava la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, apoi reducem focul la 160 de grade pentru alte 20 de minute.

Va dorim pofta buna!

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *