Dorim sa va impartasim o reteta delicioasa de la Simona Mihalache.
Ingrediente:
- 1 pachet aluat foietaj BELLA ;
- 2-3 oua;
- 500g cascaval;
- 1-2 linguri faina.
Mod de preparare:
Intr-un castron amestecam 500g de cascaval ras cu 2 oua. Umplutura pentru trigoane o amestecam bine pana cand se obtine o pasta omogena. Folosind un cutit, taiem foietajul in 9 bucati patrate de dimensiuni aproximativ egale.
Fiecare patrat de foietaj il presaram cu putina faina pe ambele parti, apoi il intindem cu facaletul pana cand obtinem o foaie nu foarte subtire cu latura de 15-20cm. Pe o jumatate triunghiulara a patratului punem 2 lingurite de umplutura pentru trigoane cu cascaval. Dam o forma triunghiulara pateului aducand coltul triunghiului fara umplutura peste triunghiul cu umplutura, apoi etansam bine marginile pateului apasand bine cu degetele sau folosind o furculita. Coacem trigoanele in cuptorul incins pentru 30 de minute pana cand se umfla si sunt aurii la suprafata.