Baclava cu nuci

baclava cu nuci

Desertul ideal îndrăgit de întreaga familie nu trebuie să fie greu de preparat! Realizați alături de noi o rețetă delicioasă de baclava. Poftă bună!

Ingrediente baclava:

  • 1 pachet foi de plăcintă dulci de la Bella;
  • 20 ml. ulei;
  • 200 gr. unt topit;
  • 400 gr. nuci;
  • 80 gr. zahăr și 160 gr. pesmet.

Ingrediente pentru siropul de baclava:

  • 400 gr. zahăr;
  • coaja de la 1/2 lămâie;
  • 500 ml. apă;
  • sucul de la o lămâie;
  • o esență de vanilie.

Citeste tot articolul »

Rulouri integrale de grâu cu curcan și sos thailandez

Astăzi v-am pregătit o rețetă delicioasă cu sos Thailandez, gata în maxim 30 minute ! Pregătiți ingredientele și start la gătit.

Ingrediente:

  • foi de plăcintă integrale, refrigerate 400g Bella;
  • carne de curcan tăiată cubulețe;
  • ardei gras kapia;
  • ceapă verde;
  • coajă de lime;
  • pastă de curry roșu;
  • ghimbir ras;
  • usturoi.

Mod de preparare:

Se amestecă cubulețele de curcan, cu ardeiul roșu, ceapa verde și pasta de curry roșu, ghimbirul ras, coaja de lime și usturoiul. Ingredientele se amestecă bine.

Foaia de plăcintă se taie pe jumătate și se unge cu ulei.

Facem rulouri pe care le umplem cu o lingură din compoziția pregătită anterior, apoi le așezăm în tavă și le ungem cu ulei și presărăm din plin cu susan.

Le coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 15 minute.

Poftă bună!