Reteta propusa pentru astazi este un desert foarte usor de realizat: melci cu masline, pentru care am folosit aluat foitaj Bella.
Ingrediente (pentru 30 de bucati):
- 300g aluat foitaj Bella;
- putina faina;
- 20 de masline negre fara samburi;
- 150g bacon;
- sare;
- piper pisat;
- 1/2 chimion pisat.
Mod de preparare:
Dezghetati aluatul urmand indicatiile de pe ambalaj. Maruntiti maslinele si taiati bacon-ul in cubulete. Amestecati-le si condimentati cu sare, piper si chimion. Puneti aceasta compozitie pe bucatile de aluat, dupa care le rulati separat. Apasati marginile bine si le taiati in cercuri cu grosimea de 2 cm. Tapetati tava cu hartie de pergament si puneti deasupra melcii. Coaceti 12-15 minute pe gratarul din mijloc in cuptorul incins in prealabil la 200°С. Serviti melcii calzi.
Sfat: Melcii din aluat pot fi pastrati cateva zile intr-o cutie metalica de biscuiti. Inainte de servire incalziti-i la cuptorul aragazului sau in cuptorul cu microunde.
Fiecare bucata contine 80 kCal.
Reteta propusa este destinata exclusiv pentru aluat foitaj Bella. Nu garantam obtinerea unui rezultat perfect daca folositi alt aluat in loc de Bella.