Trigoane cu fructe

trigoane-cu-fructeVa propunem un desert foarte delicios cu fructe, pentru care s-a folosit aluat foitaj de la Bella.

Ingrediente:

  • 1 pachet de aluat foitaj Bella;
  • 60 gr. martipan;
  • 850 gr. de jumatati de caise, piersici sau pere (proaspete sau scurse din compot);
  • 20 gr. unt topit;
  • 2 lingurite de zahar pudra.

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 210 ˚C. Acoperiti tava cu hartie de copt. Taiati aluatul in 4 patrate, apoi fiecare patrat pe diagonala in triunghiuri. Intindeti martipanul avand o grosime de 2 mm. si taiati-l in triunghiuri (cu 2 cm mai scurte decat triunghiurile din aluat). Acoperiti fiecare triunghi din aluat cu cate un triunghi de martipan.

Taiati fructele in forma de evantai. Acoperiti fiecare triunghi din aluat cu cate o jumatate de fruct.

Ungeti aluatul si fructele cu unt topit. Presarati deasupra zaharul pudra. Asezati trigoanele in tava de copt si coaceti pana devin galben-aurii. Serviti imediat!

Retete propusa este destinata exclusiv pentru aluat foitaj Bella. Nu garantam obtinerea unui rezultat perfect daca folositi alt aluat in loc de Bella.

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *