Va propunem un desert foarte delicios cu fructe, pentru care s-a folosit aluat foitaj de la Bella.
Ingrediente:
- 1 pachet de aluat foitaj Bella;
- 60 gr. martipan;
- 850 gr. de jumatati de caise, piersici sau pere (proaspete sau scurse din compot);
- 20 gr. unt topit;
- 2 lingurite de zahar pudra.
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 210 ˚C. Acoperiti tava cu hartie de copt. Taiati aluatul in 4 patrate, apoi fiecare patrat pe diagonala in triunghiuri. Intindeti martipanul avand o grosime de 2 mm. si taiati-l in triunghiuri (cu 2 cm mai scurte decat triunghiurile din aluat). Acoperiti fiecare triunghi din aluat cu cate un triunghi de martipan.
Taiati fructele in forma de evantai. Acoperiti fiecare triunghi din aluat cu cate o jumatate de fruct.
Ungeti aluatul si fructele cu unt topit. Presarati deasupra zaharul pudra. Asezati trigoanele in tava de copt si coaceti pana devin galben-aurii. Serviti imediat!
Retete propusa este destinata exclusiv pentru aluat foitaj Bella. Nu garantam obtinerea unui rezultat perfect daca folositi alt aluat in loc de Bella.