Bella va propune astazi o reteta foarte delicioasa de prajitura frageda cu dulceata de caise.
Ingrediente:
- 450 gr. aluat foitaj Bella;
- 320 gr. faina;
- 200 gr. zahar;
- 1 lingura scortisoara;
- 200 gr. unt;
- 150 gr. dulceata de caise.
Mod de preparare:
Lasati aluatul sa se dezghete un sfert de ora. Intindeti-l pe o suprafata presarata cu faina. Taiati pe dimensiunile tavii pentru copt. Spalati tava cu apa rece si intindeti aluatul. Intepati-l cu furculita pentru a nu se umfla la copt. Intr-un castron amestecati faina, zaharul si scortisoara. Topiti untul la foc mic si amestecand in continuu, apoi adaugati amestecul de faina cu zahar. Faramitati cu mana si intindeti amestecul peste aluat. Coaceti pe gratarul din mijloc in cuptorul incins la 220C, aproximativ 30 de minute. Incalziti pe aragaz dulceata cu 2 linguri de apa. Ungeti cu ea prajitura cat este calda. Lasati in tava sa se raceasca si taiati in bucati.
Fiecare bucata cotine 300 kcal.
Reteta propusa este destinata exclusiv pentru aluatul foitaj Bella. Nu garantam obtinerea unui rezultat perfect daca folositi alt aluat in loc de Bella.