Baclava cu fistic

bella-baclava-cu-fisticBella va propune astazi o reteta deosebita: baclava cu fistic. Un adevarat deliciu!

Ingrediente:

Pentru umplutura:

  • 500 g nuca macinata;
  • 150 g fistic macinat;
  • 100 g zahar;
  • coaja de la o lamaie;
  • un praf sare.

Pentru sirop:

  • 400 g zahar;
  • 500 ml apa;
  • un baton de vanilie;
  • coaja de la 2 lamai;
  • miere pentru uns;
  • nuca;
  • fistic.

Mod de preparare:

Se pregateste umplutura, apoi se macina nucile si se amesteca cu zaharul, fisticul si coaja de lamaie. Se presara un praf de sare si se lasa la temperatura camerei. Se topeste untul si se lasa sa se raco­reasca. Se topeste zaharul, se caramelizeaza si se adauga apoi apa. Se fierb 30- 40 de minute si se adauga la final coaja de lamaie si vanilia.

Se ung foile de placinta cu untul topit si se aseaza in tava. Se suprapun trei foi, se pune umplutura, apoi cate o foaie si umplutura pana ra­man la final trei foi care se pun deasupra. Se taie bucati, se ung cu miere, se presară fistic si se baga in cuptor.

Dupa ce s-au copt, se scot si se acopera cu siropul pregatit. Se servesc ornate cu fistic.

Pofta buna!

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *