Placinta cu vinete si carne tocata

placinta-vinete-carne-tocataBella va propune o reteta de sezon: placinta cu vinete si carne tocata.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta Bella;
  • 200 gr. margarina;
  • 200 gr. carne tocata;
  • 1 kg vinete;
  • 4-5 fire ceapa verde;
  • 2 oua;
  • 1 si 1/2 pahar telemea taiata bucati;
  • 1/2 pahar smantana;
  • sare dupa gust;
  • 1 lingura de ulei;
  • 1 cub de supa (de vitel).

Mod de preparare:

Curatam coaja vinetelor si apoi le taiem cubulete. Le lasam 30 min. in apa cu sare, dupa care le stoarcem. Intr-o oala punem 4 linguri cu margarina si inabusim ceapa verde taiata bucati mici, impreuna cu carnea tocata si cubuletele de vinete. Adaugam cubul de supa, sarea, piperul si putina apa. Fierbem la foc mic pana cand totul devine pasta. Luam dupa foc si lasam amestecul sa se raceasca. Adaugam smantana si telemeaua.  Amestecam bine si aooi punem ouale amestecate cu putina sare si piper.

Luam o tava de marime medie si o ungem cu ulei. Punem jumatate din foi, fiecare unsa cu margarina topita, peste care punem umplutura facuta anterior si asezam cealalta parte a foilor si ele unse cu margarina. (Putem alege si varianta de a rula umplutura in foi, ca o rulada).

Deasupra punem margarina ramasa. Coacem intr-un cuptor incalzit pana la 180C pana cand placinta se rumeneste. Acoperim cu un prosop si asteptam 20 min.

Observatie: Vinetele pot fi inlocuite cu salata de vinete.

Garantam buna calitate si gustul perfect al preparatului numai in cazul respectarii acestei retete si cu folosirea foilor de placinta Bella!

 

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *