Melci cu zahar si scortisoara

melci-zahar-scortisoara-aluat-bellaCu aluatul foitaj de la Bella puteti pregati rapid cele mai bune prajiturele caramelizate.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Se amesteca zaharul cu scortisoara. Se presara pe suprafata de lucru o parte din amestecul obtinut, cat sa acoperim o suprafata egala cu cea a foii de foitaj.

Se aseaza aluatul peste acest amestec si cu sucitorul trecem de cateva ori peste el, nu ca sa intindem aluatul, ci doar sa-l apasam usor ca sa se prinda zaharul de aluat. Presaram zahar si scortisoara peste aluat si trecem iar cu sucitorul peste el ca sa se prinda mai bine.

Marcam jumatatea aluatului. Incepem sa-l rulam din doua capete opuse pana se unesc la mijlocul marcat. Cu un cutit ascutit taiem felii subtiri (cca 1/2 cm) din rulada obtinuta.

Trecem feliile prin zaharul aromat cu scortisoara. Le asezam in tava cuptorului pe care am pus hartie de copt. Apasam un pic in zona in care se unesc, pentru a nu se desface la copt. Le dam la cuptor la 220 C pentru 10-12 minute, apoi le intoarcem sa se caramelizeze si pe cealalta parte si le lasam inca 5 minute.

Cat timp se racesc ii asezam pe un singur strat, altfel se vor lipi unii de altii.

Atentie! Nu inghesuiti melcii in tava, coaceti doar cate 9-12 bucati o data, deoarece vor creste la copt.

 

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

3 comentarii la “Melci cu zahar si scortisoara

  1. Pingback: Saratele din aluat foietaj Bella | Lumea Placintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *