De astazi am intrat in Saptamana Patimilor si ne apropiem cu pasi repezi de o Sarbatoare crestina foarte importanta. Cu aceasta ocazie, v-am pregatit o reteta pentru masa de Paste, si anume: „Painisoare de Pasti”, cu aluat foitaj Bella.
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 500 gr. aluat foitaj Bella;
- 4 oua;
- 2 cepe;
- ciuperci;
- 10 fire de patrunjel;
- 60 gr. frisca neindulcita;
- 20 gr. unt;
- sare;
- piper;
- 1 galbenus de ou.
Mod de preparare:
Fierbeti ouale cate 10 minute in apa sarata. Cojiti-le. Topiti untul in tigaie si prajiti 5 minute ceapa taiata marunt. Adaugati si ciupercile curatate si taiate in bucati mari. Amestecati, puneti sare si piper. Lasati amestecul pe foc 6-8 minute, pana ce se evapora apa si pana a se usca umplutura. Atunci adaugati frisca, lasati-o putin timp pe foc. Adaugati patrunjelul taiat marunt si lasati sa se raceasca bine. Incalziti cuptorul pana la 210 grade Celsius.
Din aluat taiati 4 cercuri cu diamentrul de 10 cm si alte 4 cu diamentrul de 14 cm. Impartiti umplutura in cercuri mici, puneti cate un ou si acoperiti cu cercurile mai mari. Umeziti marginile si strangeti-le fara efort. Bateti galbenusul cu 2 linguri de apa si ungeti painisoarele cu o perie.
Puteti decora painisoarele prin adaugarea pe suprafata lor a unor panglicute subtiri taiate cu un cutit ondulat sau puteti lasa painisoarele nedecorate.
Aranjati-le in tava lasand o distanta intre ele si coaceti-le circa 20 minute.