Placinta cu rahat

placinta-rahat-cu-foi-bellaAstazi va propunem o reteta foarte delicioasa de placinta cu rahat, pe care o puteti savura alaturi de cei dragi la masa de Paste.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta Bella;
  • 300 gr. rahat (2 cutii sau 2 batoane);
  • 3 oua;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1/3 cana margarina lichida;
  • 1 cana iaurt;
  • 1 cana faina;
  • 1/2 pachet praf de copt.

Pentru sirop:

  • 2 cani zahar;
  • 3 cani de apa.

Mod de preparare:

Taiati rahatul in bucatele mici. Din oua, zahar, iaurt, margarina, faina si praful de copt pregatiti un aluat pentru chec. Ungeti fiecare foaie de placinta cu 3-4 linguri din aluatul preparat. In una din margini puneti rahat, dupa care rulati foaia de placinta. Rulourile astfel obtinute se pun paralel in tava si se coc pana la rumenire in cuptor, la o temperatura medie.

Dupa ce se raceste placinta, insiropati-o cu siropul pregatit din apa si zahar. Pentru aroma adaugati vanilie sau coaja de lamaie rasa.

 

 

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *