- 1 pachet aluat foitaj Bella;
- 2/3 ceasca de sirop de afine rosii (facut dupa reteta de mai jos);
- 1 ou si 2 lingurite si jumatate de lapte;
- optional: 1 lingura de zahar pudra.
Siropul de afine rosii:
- 3/4 ceasca apa;
- zeama de la o lamaie si coaja rasa;
- 1 ceasca de zahar;
- 3 cesti de afine rosii proaspete;
- sucul de la miezul unei pere medii, decojite.
Mod de preparare:
Intr-o oala mare puneti apa si zaharul la fiert, amestecand ocazional, pana ce zaharul se dizolva. Adaugati sucul de la o lamaie si coaja rasa, apoi puneti afinele si sucul de la para.
Dati focul la mediu si lasati sa fiarba, amestecand ocazional, timp de 10-12 minute, pana cand afinele se inmoaie. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca la frigider, pana la utilizare.
Decongelati aluatul foitaj la temperatura camerei. Preincalziti cuptorul pana la 200˚C.
Desfaceti aluatul pe o foaie pergament. Cu un cutit ascutit taiati aluatul in patrate mai mici. Ungeti fiecare patrat cu ou si lapte, iar in centru puneti o lingurita din siropul de afine, scos in prealabil de la frigider. Indoiti fiecare patrat pe diagonala, formand triunghiuri. Ungeti pe deasupra cu ou si lapte. Coaceti timp de aproximativ 16-18 minute, pana obtineti o culoare aurie.
Se serveste cald cu zahar pudra deasupra. Pofta buna!
Sursa foto: forkknifeswoon