Cuib cu visine

cuib-cu-visine-foi-de-placinta-bellaAceste prajituri sunt fragede si crocante si au o umplutura delicioasa de bezea si visine acrisoare.

Ingrediente:

  • 8 foi de placinta Bella;
  • 5 albusuri;
  • 100 g migdale macinate (nuci, alune);
  • 200 g zahar;
  • 48 bucati visine fara samburi (cate 4 per/prajitura);
  • 50 g unt;
  • coaja de la o lamaie;
  • zahar vanilat;
  • un praf de scortisoara;
  • un praf de sare;
  • cativa fulgi de migdale.

Mod de preparare:

  1. Se face un sirop din 100 g zahar si 30 ml apa. Cand s-a dizolvat zaharul se adauga visinele si scortisoara. Se lasa la fiert pana scade de tot lichidul si visinele devin usor lipicioase. Se bat bine albusurile cu restul de zahar, dar si cu zaharul vanilat. Cand se formeaza bezeaua, se presara si pudra de migdale, amestecandu-se cu o lingura de lemn.
  2. Se ia prima foaie de placinta si se unge cu ulei topit, se presara cu zahar tos si cu coaja de lamaie, se pune a doua foaie si se continua operatiunea cu inca doua foi. Alaturi se monteaza alt teanc de patru foi, unse si suprapuse. Ambele teancuri de foi de placinta se taie in patratele.
  3. Se taie 12 hartii de copt de marime un pic mai mare decat patratelele de foi de placinta si se mototolesc bine pentru a fi mai usor de manevrat. Intr-o forma de briosa se pune hartia de copt, deasupra un teanc de patru foi si apoi al doilea teanc la 90 grade decalat fata de primul. Se apasa usor cu mana pentru a modela foile pe forma de briosa.
  4. In fiecare forma se asaza cateva visine si deasupra se pun 2 linguri de spuma de migdale. Deasupra se pot orna cosuletele cu fulgi de migdale. Se coc la 160° circa 25 -30 min pana se rumenesc. Se scot reci din forma.

Sursa reteta si foto: savoriurbane.ro

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *