- 1 pachet aluat foitaj Bella;
- 2 oua, separate;
- 2 linguri faina;
- 1 pahar lapte;
- 1 pahar zahar;
- 1 lingura de unt topit;
- sucul si coaja de la o lamaie.
Mod de preparare:
Aranjati aluatul foitaj in vasul in care vreti sa faceti placinta si puneti-l la rece pana cand compozitia este gata. Intre timp incalziti cuptorul pana la 300 de grade.
Amestecati untul topit si zaharul pana se formeaza o crema. Se bat apoi galbenusurile in paharul de lapte si se incorporeaza treptat faina.
Intr-un castron separat se bat albusurile spuma, dupa care se adauga cu grija sucul de lamaie, coaja de lamaie rasa si apoi amestecul de lapte cu faina si galbenusuri, dar crema din unt cu zahar. Se toarna toata compozitia in vasul pus anterior in frigider si se introduce in cuptorul preincalzit la 300 de grade pentru 50-60 de minute.
Se serveste rece! Pofta buna!