Placinta cu iaurt este un desert usor si racoritor.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta refrigerate Bella;
- 1 kg iaurt;
- 8 oua;
- 250 gr. zahar;
- stafide;
- esenta de lamaie.
Mod de preparare:
Separati ouale. Intr-un castron amestecati iaurtul cu coaja de lamaie, esenta, galbenusurile si zaharul. Incorporati si albusurile batute spuma. Amestecati bine pana la omogenizare.
Pregatiti o tava de copt (mai inalta, deoarece placinta se va umfla). Puneti la inceput 3 foi de placinta, unse cu ulei fiecare, apoi puneti 2-3 polonice din umplutura (cam 1 deget grosime de compozitie) si repetam pana terminam toata umplutura. Ultimul strat trebuie sa fie de umplutura.
Coaceti la foc domol circa 40 de minute, pana cand aluatul capata o culoare aurie deasupra. Compozitia se va umfla, dar cand o vom scoate din cuptor se va mai lasa un pic.
Se lasa sa se raceasca si se presara zahar pudra.