Desert aromat, gata in numai 20 de minute.
Ingrediente:
- 400g aluat foitaj Bella;
- 1/2 cana de zahar;
- o lingurita de scortisoara.
Mod de preparare:
Amestecati zaharul cu scortisoara si presarati pe suprafata de lucru zahar, cat sa acoperiti o suprafata egala cu cea a foii de foitaj.
Asezati aluatul peste zahar si, cu sucitorul, treceti de cateva ori peste el, nu ca sa il intindeti, ci doar sa il apasati usor ca sa se prinda zaharul de aluat.
Dupa aceea, presarati zahar si, cu sucitorul, treceti din nou peste aluat, ca sa se prinda mai bine.
Marcati apoi jumatatea aluatului si incepeti sa il rulati din doua capete opuse pana se unesc la mijlocul marcat.
Cu un cutit ascutit taiati felii subtirele din rulada obtinuta si apoi treceti-le prin zaharul aromat.
Le asezati in tava cuptorului, pe care ati pus hartie de copt, si apasati un pic in zona in care se unesc cele doua urechi ale palmierilor, pentru a nu se desface la copt.
Le lasati la cuptor pentru 10-12 minute, apoi le intoarceti sa se caramelizeze si pe partea cealalta.
In 5 minute scoateti tava si va puteti bucura de acest mic deliciu.