- 400g foi fine de placinta Bella;
- 1kg branza dulce;
- 100g stafide;
- 200g zahar;
- coaja de la o portocala sau lamaie;
- 100g unt;
- 2 oua;
- esenta de vanilie.
Pentru umplutura de iaurt:
- 500g iaurt;
- 3 oua;
- 100g zahar.
Mod de preparare:
Intr-un vas incapator puneti branza dulce, ouale, coaja de portocala taiata bucatele si stafidele. Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredientele si apoi adaugati zaharul si esenta de vanilie.
Topiti untul la bain-marie si ungeti bine foaia de placinta cu untul topit. Puneti apoi cateva linguri din compozitia de branza dulce cu stafide pe jumatate de foaie si intindeti uniform, apoi pliati foaia pe jumatate. Ungeti din nou foaia cu putin unt, strangeti placinta si puneti-o in tava, apoi repetati procedeul cu toate celelalte foi de placinta.
Apoi, puneti intr-un vas iaurtul, adaugati cele trei oua si restul de 100 de grame de zahar. Amestecati bine ingredientele pana se topeste zaharul si daca vreti o placinta mai aromata, puteti adauga si o lingurita cu esenta de vanilie.
Turnati compozitia de iaurt peste placinta si dati la cuptor. Lasati placinta pana cand compozitia de iaurt este absorbita si se rumeneste frumos.
Pofta buna!