Denisa Nicolae ne-a trimis o minunata reteta de ficatei in aluat, pe care vrem sa o impartasim si cu voi.
Ingrediente:
- 3 oua;
- 2 cepe mari;
- 250g cascaval feliat;
- sare si piper macinat dupa gust;
- 4 linguri ulei;
- un pachet de aluat foietaj Bella congelat, de 800g + 100g;
- 500g ficatei de pasare;
- 300g ciuperci micute.
Mod de preparare:
Calim ceapa taiata marunt in ulei. Adaugam ficateii si ii calim si pe ei. Cand si-au schimbat culoarea si sunt aproape facuti, adaugam ciupercile taiate cubulete. Lasam 15 min. la foc si, separat, intr-un castron batem ouale, pe care le turnam peste ficatei si ciuperci. Cand este facut si oul, oprim focul si lasam la racit. Intindem aluatul Bella dezghetat intr-o tava acoperita cu hartie de copt si punem peste aluat felii de cascaval si compozitia cu ficatei racita complet. Impaturim si dam la cuptor la foc mediu pana prinde o culoare aurie.
Pofta buna!