Elena Craciunescu ne-a recomandat o delicioasa placinta cu spanac si ciuperci, pe care dorim sa o impartasim cu voi.
Ingrediente:
- 1 pachet foi fine de placinta Bella
- 1kg spanac
- 1kg ciuperci
- 150ml ulei
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- sare si piper
Mod de preparare:
Fierbem spanacul in apa oparita cu sare si il lasam la scurs. Morcovii ii dam pe razatoare, taiem ciupercile felii si ceapa marunt. Punem spanacul, morcovii, ciupercile, ceapa – la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Adaugam sare si piper dupa gust. Dupa ce acestea s-au calit, adaugam patrunjelul si mararul tocate.
Apoi ungem cu putin ulei vasul in care va fi pusa placinta la copt. Fiecare foaie de placinta Bella o ungem cu ulei. Dupa ce am adaugat 7 foi de placinta Bella, turnam peste ele compozitia si alte 7 foi de placinta Bella.
Placinta o coacem in cuptor vreme de 35 de minute, la temperatura de 200 C.
Pofta buna!