- 700g caise;
- un pachet de foi de placinta refrigerate dulci Bella;
- 250g zahar;
- 6 linguri de pesmet;
- 100g unt;
- ½ zeama de lamaie;
- 1 plic de zahar vanilat;
- zahar pudra pentru decor.
Mod de preparare:
Ne incarcam de energie pozitiva, dam drumul la melodia preferata si incepem cu spalarea si curatarea de samburi a caiselor. Taiem feliute caisele si le amestecam cu zaharul, zeama de lamaie si pliculetul de zahar vanilat si le punem pe foc mic. Nu uitati sa amestecati continuu. Lasam pe foc pana cand zeama scade semnificativ si compozitia se ingroasa.
Asezam pe blatul de lucru 3 foi de placinta, unse intre ele cu untul topit in prealabil, presaram pesmet si umplem pe mijlocul foilor cu compozitia de caise. Rulam foile de placinta in forma de strudel si asezam in tava pregatita din timp (tava trebuie sa fie unsa cu unt sau folositi foi de copt).
Bagati strudelele in cuptorul pentru 45 de minute la 150C sau pana se rumenesc frumos la suprafata. Dupa ce le scoatem si se racesc, pudrati strudelele cu zaharul pudra.
Nu ne ramane decat sa va uram „Spor la mancat cel mai bun strudel al verii!”