Placinta cu spanac si branza

placinta cu spanacSuntem innebuniti dupa placinta cu spanac si branza si va impartasim o super reteta!

Avem nevoie de urmatoarele:

  • 1,5 kg de spanac proaspat;
  • 2 cepe potrivite;
  • 100g smantana;
  • 150g branza de vaci;
  • 150g telemea;
  • 4 oua;
  • 4 linguri de pesmet;
  • 1 pachet Bella foi placinta rustice 400g;
  • 1 legatura patrunjel;
  • 150g ciuperci;
  • sare și piper.


Spalam bine spanacul, taiem marunt ceapa si o punem la calit intr-o oala mai maricica. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam treptat spanacul, amestecand astfel incat sa nu se prinda de oala. Putem adauga putina apa. Dupa ce s-a inmuiat spanacul, luam oala de pe foc si adaugam pesmetul.


Radem branza si amestecam cu smantana, branza de vaci, ouale, patrunjelul tocat, ciupercile calite separat (daca ciupercile sunt micute, va recomandam sa le lasati intregi) si condimentele.

Amestecam compozitia cu spanacul care intre timp s-a racit.

Ungem cu unt o tava si adaugam jumatate din foile de placinta, unse intre ele cu unt topit. Incercati sa acoperiti marginile tavii cu foile de placinta astfel incat sa nu curga compozitia pe langa. Adaugati compozitia si adaugati restul de foi (unse intre ele).

Bagati tava in cuptorul deja incins la temperatura de 180 grade Celsius. Lasați placinta la cuptor pana cand se rumeneste frumos si uniform.

Nu uitati sa serviti cu un pahar de kefir rece! Sa aveti pofta!

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *