Reteta de Dragobete: Poale-n brau

Ce ziceti de o placinta autentica romaneasca de sarbatoarea romaneasca a iubirii?

Pentru delicioasele Poale-n brau aveti nevoie de:

  • un pachet aluat foietaj Bella clasic 800g sau dulce 500g;
  • 350g branza de vaci bine scursa;
  • 150g zahar;
  • 2 oua medii;
  • 2 linguri gris;
  • 1 portocala medie (coaja rasa);
  • 50-60g stafide;
  • 1 varf cutit de sare;
  • 1 plic de zahar vanilat;
  • 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns).

Mod de preparare:

Punem branza de vaci bine scursa intr-un vas, adaugam coaja rasa de portocala, ouale, stafidele tocate in bucatele potrivite, grisul, zaharul vanilat si sarea. Amestecam pana umplutura devine omogena, apoi o punem in frigider.

Intindem aluatul Bella pe masa de lucru pudrata cu faina si il taiem in patrate de cca 7-8 cm. Punem in centrul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura si lipim foarte bine doua cate doua colturile opuse ale fiecarui patrat. Ungem placintele poale-n brau cu amestecul de galbenus si lapte si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 15-20 minute.

Le scoatem din tava, le asezam pe un gratar si dupa ce s-au racit putin, le pudram cu zahar pudra vanilat si un strop de iubire! Le servim cu foarte multa pofta alaturi de cel drag!

❤️ Sunt delicioase! ❤️
Pofta buna!

 

Salvează

Salvează

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *