Ce ziceti de o placinta autentica romaneasca de sarbatoarea romaneasca a iubirii?
Pentru delicioasele Poale-n brau aveti nevoie de:
- un pachet aluat foietaj Bella clasic 800g sau dulce 500g;
- 350g branza de vaci bine scursa;
- 150g zahar;
- 2 oua medii;
- 2 linguri gris;
- 1 portocala medie (coaja rasa);
- 50-60g stafide;
- 1 varf cutit de sare;
- 1 plic de zahar vanilat;
- 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns).
Mod de preparare:
Punem branza de vaci bine scursa intr-un vas, adaugam coaja rasa de portocala, ouale, stafidele tocate in bucatele potrivite, grisul, zaharul vanilat si sarea. Amestecam pana umplutura devine omogena, apoi o punem in frigider.
Intindem aluatul Bella pe masa de lucru pudrata cu faina si il taiem in patrate de cca 7-8 cm. Punem in centrul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura si lipim foarte bine doua cate doua colturile opuse ale fiecarui patrat. Ungem placintele poale-n brau cu amestecul de galbenus si lapte si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 15-20 minute.
Le scoatem din tava, le asezam pe un gratar si dupa ce s-au racit putin, le pudram cu zahar pudra vanilat si un strop de iubire! Le servim cu foarte multa pofta alaturi de cel drag!
❤️ Sunt delicioase! ❤️
Pofta buna!