Astazi va propunem sa incercati un desert de vara din aluat foietaj dulce 500g, umplutura cremoasa si fructe de padure din plin.
Ingrediente:
- aluat foietaj dulce Bella 500g;
- 200 g fructe.
Pentru crema:
- 4 galbenusuri;
- 2 ½ linguri de zahar;
- 1 lingura de amidon de porumb;
- 300 ml lapte;
- 20 g unt;
- vanilie.
Mod de preparare:
Dezghetati aluatul si taiati-l in patrate egale. Luati un patrat si faceti doua taieturi sub forma de unghi de 90 grade, lasand putin spatiu astfel incat taieturile sa nu se uneasca. Apucati de o margine si asezati peste bucata opusa de aluat, apoi procedati la fel cu cea de-a două fasie, aranjand-o pe latura opusa. Coaceti timp de 20 minute in cuptorul preinclzit la 180 grade Celsius.
Intre timp preparati crema: intr-un castronas se incalzeste laptele impreuna cu vanilia; separat amestecam galbenusurile, zaharul si amidonul; cand laptele este bine incalzit, turnam putin cate putin amestecul cu oua, amestecand incontinuu. Nu incetati ss amestecati pana cand vedeti ca amestecul s-a ingrosat. Scoateti de pe foc, incorporati untul si amestecati.
Cand aluatul s-a copt, adaugam in mijloc 1-2 linguri de crema si ceva fructe taiate.
Pofta buna!