Desert de vara din foietaj dulce cu umplutura cremoasa si fructe de sezon

Astazi va propunem sa incercati un desert de vara din aluat foietaj dulce 500g, umplutura cremoasa si fructe de padure din plin.

Ingrediente:

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri;
  • 2 ½ linguri de zahar;
  • 1 lingura de amidon de porumb;
  • 300 ml lapte;
  • 20 g unt;
  • vanilie.

Mod de preparare:

Dezghetati aluatul si taiati-l in patrate egale.  Luati un patrat si faceti doua taieturi sub forma de unghi de 90 grade, lasand putin spatiu astfel incat taieturile sa nu se uneasca. Apucati de o margine si asezati peste bucata opusa de aluat, apoi procedati la fel cu cea de-a două fasie, aranjand-o pe latura opusa. Coaceti timp de 20 minute in cuptorul preinclzit la 180 grade Celsius.

Intre timp preparati crema: intr-un castronas se incalzeste laptele impreuna cu vanilia; separat amestecam galbenusurile, zaharul si amidonul; cand laptele este bine incalzit, turnam putin cate putin amestecul cu oua, amestecand incontinuu. Nu incetati ss amestecati pana cand vedeti ca amestecul s-a ingrosat. Scoateti de pe foc, incorporati untul si amestecati.

Cand aluatul s-a copt, adaugam in mijloc 1-2 linguri de crema si ceva fructe taiate.

Pofta buna!

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *