Placinta clasica din foi cu spanac (de post) ideala pentru zilele de vara

Cand mirosul de placinta cu spanac iese din cuptor, parca simtiti cum briza mediterana adie usor!

Preparat din ingrediente de inspiratie greceasca, ulei de masline din plin, sortimentul cu spanac al Seriei Marea Mediterana reprezinta o vacanta in sine pentru intreaga familie.

Mod de preparare:

Produsul este gata pentru consum dupa ce a fost copt conform urmatoarelor instructiuni:

  • Preincalziti cuptorul la 180°C – 190°C
  • Scoateti placinta congelata din cutia de carton. Se poate unge placinta cu ou batut sau lapte
  • Se asaza placinta direct in cuptor, fara decongelare
  • Se coace placinta pe raftul de mijloc al cuptorului preîncalzit la 180°C-190°C timp de aprox. 40-45 minute. Durata de coacere poate varia in functie de randamentul cuptorului dumneavoastra.

A NU SE PREPARA ÎN CUPTORUL CU MICROUNDE.
ATENTIE: PRODUS CONGELAT RAPID. A NU SE RECONGELA DUPA DECONGELARE.

Beneficiile consumului de spanac:

  1. Spanacul previne ulcerul gastric: S-a constatat ca atat spanacul cat si alte legume au capacitatea de a proteja mucoasa stomacului, scazand astfel probabilitatea aparitiei ulcerului gastric.
  2. Protejează creierul: Mai multe componente din spanac, precum potasiul, acidul folic si diferiti antioxidanti, ne ofera beneficii nenumarate, cu conditia sa-l consumam cu regularitate. Acidul folic reduce aparitia bolii Alzheimer, astfel ca spanacul este o optiune foarte buna pentru persoanele care prezinta un risc ridicat de tulburari neuronale si cognitive. Potasiul pastreaza sanatatea creierului si relationeaza cu cresterea fluxului sanguin cerebral, concentrarea si activitatea neuronala.
  3. Regleaza tensiunea arteriala: Spanacul este bogat in potasiu si are un continut scazut de sodiu. Aceasta combinatie de minerale este de un real ajutor pentru persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Potasiul scade tensiunea arteriala, sodiul o creste. De asemenea, acidul folic din spanac contribuie la reducerea hipertensiunii arteriale si relaxeaza vasele de sange, in timp ce este mentinut fluxul sanguin adecvat.
  4. Reduce inflamatia: Spanacul este una dintre cele mai puternice plante atunci cand vine vorba de reducerea inflamatiei din intregul organismul. Este recomandat in special persoanelor care au probleme cu artrita si guta.
  5. Ajuta la intarirea oaselor: Spanacul este o sursa buna de vitamina K. In afara de aceasta, alte minerale, cum ar fi manganul, cuprul, magneziul, zincul si fosforul ajuta, de asemenea, la construirea oaselor puternice. Aceste minerale sunt esentiale si pentru mentinerea dintilor si a unghiilor sanatoase.
  6. Imbunatateste activitatea metabolica: Cantitatea de proteina care se gaseste in spanac este foarte usor de descompus si extrem de usor de asimilat de catre organism.
  7. Spanacul are grija de pielea noastra: S-a demonstrat ca diferitii fito nutrienti si pigmenti pe care ii contine spanacul protejeaza pielea de razele nocive ale soarelui, inclusiv razele UV.

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *