Pentru reteta de melcisori cu umplutura de curmale aveti nevoie de:
- 1 pachet Bella de aluat foietaj;
- 450 g curmale uscate;
- 1/2 lingurita de scortisoara macinata;
- 1/2 lingurita de nucsoara, proaspat rasa;
- 3-4 linguri de apa de flori de portocal.
Mod de preparare:
Incepem prin a curata curmalele de samburi, dupa care le taiem in bucatele si le lasam la rehidratat intr-un bol cu apa fierbinte cca. 15-20 de minute.
Apoi scurgem frutele si le punem intr-un blender pana cand se formeaza o pasta groasa. Adaugam nucsoara, scortisoara si apa de flori de portocal, dupa care le amestecam din nou.
Intindem pe o suprafata fainata foile de aluat rece, proaspat scoase din frigider si asternem peste ea mixul de fructe si arome intr-un strat uniform, apoi rulam foaia de aluat astfel incat sa obtinem un cilindru si o bagam la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp se incinge cuptorul la 220° si scoatem ruloul din frigider, pe care il feliem in rondele de 2-3 cm grosime. Punem melcisorii intr-o tava de copt si o bagam la cuptor sa se coaca aproximativ 15 minute sau pana cand aluatul este frumos rumenit.
Mai asteptam sa se raceasca 15 minute si putem savura melcisorii in voie! Deliciosi!