Reteta de vara: Melci cu umplutura de curmale

Pentru reteta de melcisori cu umplutura de curmale aveti nevoie de:

  • 1 pachet Bella de aluat foietaj;
  • 450 g curmale uscate;
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata;
  • 1/2 lingurita de nucsoara, proaspat rasa;
  • 3-4 linguri de apa de flori de portocal.

Mod de preparare:

Incepem prin a curata curmalele de samburi, dupa care le taiem in bucatele si le lasam la rehidratat intr-un bol cu apa fierbinte cca. 15-20 de minute.

Apoi scurgem frutele si le punem intr-un blender pana cand se formeaza o pasta groasa. Adaugam nucsoara, scortisoara si apa de flori de portocal, dupa care le amestecam din nou.
Intindem pe o suprafata fainata foile de aluat rece, proaspat scoase din frigider si asternem peste ea mixul de fructe si arome intr-un strat uniform, apoi rulam foaia de aluat astfel incat sa obtinem un cilindru si o bagam la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp se incinge cuptorul la 220° si scoatem ruloul din frigider, pe care il feliem in rondele de 2-3 cm grosime. Punem melcisorii intr-o tava de copt si o bagam la cuptor sa se coaca aproximativ 15 minute sau pana cand aluatul este frumos rumenit.

Mai asteptam sa se raceasca 15 minute si putem savura melcisorii in voie! Deliciosi!

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *