Reteta de vara: Strudel cu prune

Putin dulce, putin acrisor, aromat cat cuprinde, acest desert reprezinta un adevarat rasfat, caruia nu stim cine i-ar putea rezista.

Pentru un delicios strudel cu prune avem nevoie de:

  • 1 pachet de foi de placinta Bella refrigerate proaspete;
  • 500g prune si caise;
  • 4 linguri de zahar brun (sau dupa gust, depinde cat de dulci sunt fructele);
  • 3 linguri de pesmet macinat fin;
  • o lingurita de coaja rasa de lamaie;
  • o linguriţă de scortisoara macinata;
  • zahar vanilat.

Mod de preparare:

Spalam prunele si le taiem pe jumatate, scoatem samburii si le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si ¼ de pahar de apa.

Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se topeste zaharul si se inmoaie fructele si amestecam din cand in cand.

Cand fructele sunt moi, se da cratita deoparte, se lasa sa se racoreasca cateva minute si apoi se adauga pesmetul si scortisoara, pe care le amestecam usor.

Intindeti foile si asezati compozitia de fructe pe o jumatate de foaie, pe lungime.

Acoperiti cu cealalta jumatate, presati cu degetele de jur imprejur ca sa se lipeasca foile de compozitie si sa se „sigileze” strudelul.

Cu un cutit bine ascutit crestati din loc in loc partea de deasupra.

Presarati putin zahar brun si dati strudelul la cuptor la foc iute pana se rumeneste (cam 20-25 de minute).

Atentie, fructele din interior vor fi foarte fierbinti! Va trebui totusi sa aveti putina rabdare sa se raceasca inainte sa-l savurati!

Pofta buna!

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *