Reteta de toamna: Prajitura cu struguri

Pentru reteta de prajitura cu struguri avem nevoie de:

  • 1 pachet de aluat foietaj Bella 800g;
  • 1 litru de lapte;
  • 500g branza dulce de vaci;
  • 4 oua;
  • 1 praf de sare;
  • 12 linguri de zahar;
  • 200g faina alba;
  • 1 plic gelatina alimentara granulata;
  • 2-3 linguri de esenta de vanilie sau 3 plicuri de zahar vanilat;
  • 1kg struguri;
  • 1 plic jeleu pentru torturi.

Mod de preparare:

  • Coacem aluatul intins dupa dimenisunea tavii si il perforam din loc in loc cu furculita in cuptorul preincins la 200 grade Celsius, apoi il lasam la racit.
  • Spalam bine strugurii si ii desprindem din ciorchini. Presam o parte din boabe printr-o sita asezata deasupra unui vas gradat, pana colectăm 250ml de must, pe care il punem la rece.
  • Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu 8 linguri de zahar si faina, adaugand cate putin lapte rece, cat sa se omogenizeze. Restul de lapte se pune la foc.
  • Gelatina se pune la hidratat cu 2-3 linguri de apa rece. Cand laptele clocoteste se adauga compozitia de galbenusuri, amestecand continuu, pana la obtinerea unei creme consistente, la care se adauga esenta de vanilie si se da deoparte.
  • Adaugam branzica stoarsa in crema fierbinte si amestecam cu mixerul vertical, pana rezulta un amestec omogen. Deodata cu branza, incorporam si gelatina hidratata, pana la dizolvarea completa. Separat, albusurile se bat spuma tare cu sarea, se adauga cele 4 linguri de zahar ramase si se bat in continuare pana se dizolva zaharul complet, rezultand o bezea ferma, care se incorporeaza in crema de vanilie si branza, cu miscari circulare de jos in sus.
  • Pe foaia de aluat se pune toata crema si se niveleaza cu un cutit lung. Apoi, incorporam boabele de struguri si bagam prajitura la frigider pentru 2 ore. Apoi preparam jeleul amestecand in mustul proaspat plicul de jeleu pentru tort conform indicatiilor de pe ambalaj. Se toarna deasupra prajiturii si se da la rece pana se coaguleaza jeleul, apoi se poate servi, taind-o in bucati dupa plac.
  • Combinatia de cheesecake vanilat cu foietajul usor sarat si aroma de muscat a strugurilor e delicioasa!

Va dorim sa o savurati cu drag!

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *