Astazi preparam o deliciosa tarta cu cele mai parfumate fructe ale anotimpului.
Pentru reteta de tarta cu gutui, avem nevoie de:
- 1 pachet aluat foietaj Bella 800g;
- 2 gutui mari;
- 4 linguri zahar;
- 1 lingura unt;
- un praf scortisoara.
Mod de preparare:
Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam apoi untul. amestecam pana se omogenizeaza. Curatam gutuile si le taiem feliute. Le punem in sosul caramel, adaugam scortisoara si lasam pe foc pana se inmoaie. ? Asezam gutuile pe fundul unei tavi si turnam deasupra caramelul. Apoi, decupam foaia de aluat si punem deasupra, presand usor marginile. ?
♨️ Dam la cuptor pana se rumeneste aluatul foietaj. Punem deasupra tavii un platou si rasturnam tarta astfel incat gutuile sa ramana deasupra. Lasam sa se raceasca, iar daca este o zi mai calduroasa de toamna, o putem servi alaturi de o portie generoasa de inghetata de vanilie.? Savuros! ❤️