Vom avea nevoie de:
- 1 pachet de foi de placinta Bella 400g;
- 750 grame de ciuperci proaspete;
- 1 ceapa medie;
- 2-3 catei de usturoi;
- 1 lingura de ulei;
- sare, piper dupa gust.
Mod de preparare:
Mai intai pregatim umplutura, astfel:
Taiem ciupercile in bucati mici, curatam ceapa si o tocam marunt. Apoi, incingem 1 lingura de ulei in tigaie, adaugam ceapa, iar cand aceasta devine translucida, se adauga ciupercile si condimentele alese. Se lasa legumele pe foc pana cand se inmoaie, amestecand din cand in cand. La final, adaugam usturoiul tocat. Lasam compozitia la racit, pana ajunge la temperatura camerei.
Cat timp se raceste compozitia, se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Foile de placinta se desfac din pachet, se ung cu putin ulei cate 2-3 foi. Pe lungul acestor foi unse cu ulei se repartizeaza cateva linguri de umplutura de ciuperci; se ruleaza cat mai strans posibil, formandu-se un sul. Imediat, acest sul se ruleaza sub forma de melc, pe care il asezam in centrul tavii pregatite dinainte.
Se procedeaza la fel si cu restul foilor de placinta, pana vom obtine in tava o placinta rulata.
Se unge placinta intreaga cu putin ulei si se introduce in cuptorul preincalzit.
Placinta se coace la 180-190 grade, pana cand se rumeneste frumos.
Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit. Se serveste calda, ca fel principal sau rece, pe post de aperitiv. Pofta buna!