Pentru o tarta cu sparanghel in foietaj avem nevoie de:
- un pachet de aluat foietaj Bella 800g
- 16 fire de sparanghel verde (proaspat si fraged)
- 4 fasii de bacon sau sunca
- 30g cascaval ras
- 1 ou pentru uns
- 3-4 rosii cherry
- putină sare si ulei de masline
Mod de preparare:
Pentru inceput punem cuptorul la incins la 200C sau la treapta inalta la cele cu gaz. Intindem foietajul si il taiem in fasii de 40x20cm. Dupa ce spalam si curatam sparanghelul, ajustam 16 fire egale ca lungime si grosime si le punem cate doua in fiecare spirala.
Infasuram cate 2 fire de sparanghel in cate o felie de bacon, apoi rasucim benzile de foietaj in jurul lor, avand grija ca straturile de aluat sa se suprapuna putin.
Pregatim o tava larga cu hartie de copt si asezam spiralele in ea. Ungem o parte din aluat cu oul batut cu sare, iar varfurile si cozile sparanghelului le ungem cu putin ulei de masline, ca sa nu se ofileasca la copt. Presaram putina sare, punem rosiiile taiate si cascavalul ras peste, apoi le bagam la cuptor pentru 12-15 minute, pana se rumenesc si cresc in volum. Sunt crocante si gustoase, cu aroma subtila de unt din foietaj, bacon si cascaval, iar sparanghelul are o savoare aparte care se simte extraordinar in aceste spirale.
Pofta buna!