Baclava cu ciocolată și alune

Spiritul sărbătorilor a trecut, însă apetitul de dulce rămâne! Vă invităm să preparați alături de noi un desert delicios: baclava cu ciocolată și alune!

Ingrediente:

Mod de preparare:

Amestecăm toate ingredientele într-un castron, după care ungem o tavă cu ulei și punem 8 foi, fiecare unse cu ulei. Punem jumătate din umplutura anterior preparată si acoperim cu încă 8 foi, unse  pe rând cu ulei. Tăiem baclavaua și o punem la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Între timp preparăm siropul, astfel: amestecăm 500 ml. apă, 2 lingurițe de cafea, 400 gr. de zahăr și 2 linguri de lichior de ciocolată. Îl lăsăm 15- 20 de minute, după care îl turnăm peste baclavaua caldă, imediat ce o scoatem din cuptor.

Poftă bună!

Puteți urmări rețeta și video, aici:

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *