Spiritul sărbătorilor a trecut, însă apetitul de dulce rămâne! Vă invităm să preparați alături de noi un desert delicios: baclava cu ciocolată și alune!
Ingrediente:
- 2 pachete de foi de plăcintă extra fine 250 gr. Bella;
- 200 gr. ulei;
- 500 gr. alune de pădure pisate;
- 2 lingurițe de scorțișoară;
- 200 gr. ciocolată;
- 100 gr. zahăr.
Mod de preparare:
Amestecăm toate ingredientele într-un castron, după care ungem o tavă cu ulei și punem 8 foi, fiecare unse cu ulei. Punem jumătate din umplutura anterior preparată si acoperim cu încă 8 foi, unse pe rând cu ulei. Tăiem baclavaua și o punem la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Între timp preparăm siropul, astfel: amestecăm 500 ml. apă, 2 lingurițe de cafea, 400 gr. de zahăr și 2 linguri de lichior de ciocolată. Îl lăsăm 15- 20 de minute, după care îl turnăm peste baclavaua caldă, imediat ce o scoatem din cuptor.
Poftă bună!
Puteți urmări rețeta și video, aici: