Cannoli cu Mascarpone

Ingrediente Cannoli:

Ingrediente cremă:

  • 250 gr. mascarpone;
  • 50 gr. zahăr;
  • 1 esență de vanilie;
  • 100 gr. ciocolată albă;
  • 50 ml. lapte proaspăt;
  • 200 gr. crenă de brânză;
  • 5 gr. gelatină + 30 ml. apă.

Mod de preparare:

Amestecați crema mascarpone cu vanilia și zahărul.

Înmuiați gelatina în apă rece timp de 5-10 minute.

Topiți ciocolata albă la bain marie.

Fierbeți laptele proaspăt, apoi scoteți-l de pe foc și adăugați gelatina. Adăugăm acest amestec la ciocolata topită și amestecăm până se încorporează complet, apoi lăsăm totul la răcit.

La crema de ciocolată răcită adăugăm crema de mascarpone treptat până obținem un amestec omogen. Adăugăm apoi treptat în acest amestec și crema de brânză, apoi lăsăm totul la frigider.

Prepararea conurilor:

Preîncălziți cuptorul la 220 grade Celsius.

Acoperim o tavă cu hârtie de copt, întindem aluatul și îl tăiem în panglici de 1,5-2 cm de-a lungul foii.

Așezăm fâșiile de aluat pe forme de cannoli. Acestea se pot face dintr-o rolă de carton învelită în staniol.

Coacem totul timp de 15-20 de minute.

După răcire umplem cu cremă pe ambele părți.

Fii la curent cu toate noutatile de la Bella. Urmareste-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *