Fantezie „de primavara”

fantezie de primavara-bellaA venit primavara, iar Bella s-a gandit sa va ofere o reteta dulce de sezon: Fantezie „de primavara”.

Ingrediente:

aluat foitaj Bella;
– ou;
– frisca.

Mod de preparare:

  1. Se taie aluatul, decongelat in prealabil (pana devine moale si rece), in patratele medii cu un cutit bine ascutit. Fiecarui patrat din aluat i se traseaza cu un cutit ascutit un chenar, la 1-1.5 cm  margine. Rolul acestui chenar este de a se forma o margine care dupa coacere sa ramana crescuta, in timp ce restul aluatului va da putin inapoi. Citeste tot articolul »

Prajitura cu dulceata

prajitura_cu_gem_de_capsuniBella va propune astazi o reteta de sezon: prajitura cu dulceata. Pentru prepararea acestei prajituri s-a folosit dulceata de capsuni si aluat foitaj Bella.

Mod de preparare:

Taiati o bucata de marimea tavii, din aluatul foitaj Bella, iar restul de 1/3 din aluat lasati-l pentru decorare.Intindeti partea taiata din aluat si puneti-o intr-o tava, in prealabil udata cu apa si gauriti-o cu o furculita, dupa care adaugati dulceata de capsuni.Taiati aluatul ramas in fasii cu latimea de 1,5-2 cm si lungimea dupa marimea tavii. Aranjati fasiile in forma de grilaj peste prajitura cu dulceata si coaceti totul la 240-260C, timp de 12-15 min. Citeste tot articolul »