Baclava cu nuci

baclava cu nuci

Desertul ideal îndrăgit de întreaga familie nu trebuie să fie greu de preparat! Realizați alături de noi o rețetă delicioasă de baclava. Poftă bună!

Ingrediente baclava:

  • 1 pachet foi de plăcintă dulci de la Bella;
  • 20 ml. ulei;
  • 200 gr. unt topit;
  • 400 gr. nuci;
  • 80 gr. zahăr și 160 gr. pesmet.

Ingrediente pentru siropul de baclava:

  • 400 gr. zahăr;
  • coaja de la 1/2 lămâie;
  • 500 ml. apă;
  • sucul de la o lămâie;
  • o esență de vanilie.

Mod de preparare:

Ungem tava cu ulei. Punem câte două foi de plăcintă unse pe rând cu untul topit peste care presărăm amestecul de zahăr cu pesmet. Mai punem câteva foi de plăcintă după care așezăm nucile uniform pe foaie. Așezăm toate foile până le terminăm, după care le tăiem în triunghiuri și le ungem cu unt topit.

Dăm totul la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius.

Pregătim ingredientele pentru sirop și le punem într-o oală, după care le punem la infuzat pentru 15-20 de minute.

Siropul răcit îl turnăm peste baclavaua tocmai scoasă din cuptor.

Baclava cu nuca

baclava-cu-nuca-foi-bellaIngrediente:

Mod de preparare:

Ungeti tava cu ulei si impartiti cantitatea de foi in doua. Prima parte de foi le puneti pe rand in tava, una cate una si le ungeti cu ulei, cu o pensula. Cand ati terminat, adaugati pe toata suprafata nuca si continuati cu restul foilor, unse individual. Apoi, dati la cuptor pentru circa 30 de minute. Citeste tot articolul »