Reteta de vara: Melci cu umplutura de curmale

Pentru reteta de melcisori cu umplutura de curmale aveti nevoie de:

  • 1 pachet Bella de aluat foietaj;
  • 450 g curmale uscate;
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata;
  • 1/2 lingurita de nucsoara, proaspat rasa;
  • 3-4 linguri de apa de flori de portocal.

Mod de preparare:

Incepem prin a curata curmalele de samburi, dupa care le taiem in bucatele si le lasam la rehidratat intr-un bol cu apa fierbinte cca. 15-20 de minute. Citeste tot articolul »

Bacon cu sparanghel in foietaj

Pentru o reteta apetisanta de bacon cu sparanghel in foietaj avem nevoie de:

  • un pachet de aluat foietaj Bella 800g;
  • 16 fire de sparanghel verde (proaspat si fraged);
  • 4 fasii de bacon sau sunca;
  • 30g cascaval ras;
  • 1 ou pentru uns;
  • putina sare si ulei de masline.

 

Mod de preparare:

Pentru inceput punem cuptorul la incins la 200 grade Celsius sau la treapta inalta la cele cu gaz.

Intindem foietajul si il taiem in fasii de 40x20cm. Dupa ce spalam si curatam sparanghelul, ajustam 16 fire egale ca lungime si grosime si le punem cate doua in fiecare spirala. Citeste tot articolul »