Placinta cu caise este pur si simplu delicioasa!! Este usor crocanta, iar aroma de caise coapte este inconfundabila. Pentru un plus de savoare, strecurati putina pudra de vanilie in aluat.
Ingrediente:
- aluat foietaj Bella;
- 500g caise;
- 100g zahar;
- unt;
- 1 ou;
- 1-2 linguri zahar pudra pentru ornat (optional).
Mod de preparare:
Caisele se spala, se curata de samburi si se taie in sferturi. Se pun intr-un castron peste care se presara zaharul. Se amesteca usor, pana se acopera caisele cu un strat uniform de zahar.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, in forma rotunda. Se unge cu putin unt si se presara umplura de caise,avand grija ca aluatul sa fie intors pe margini pentru a nu cadea umplutura. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung marginile cu oul batut si se coc in cuptorul incins, la foc potrivit, 35-40 minute.
Cand se raceste, placinta poate fi pudrata cu zahar pudra. Pofta buna!