Buchet de trandafiri comestibili

Trandafiri din aluat

Ingrediente:

  • aluat foietaj Bella
  • 3 mere
  • 3 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 2 lingurițe de scorțioară
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:
Spălați merele, scoateți semințele și tăiați-le în felii subțiri. Puneți un vas mic la fiert împreună cu sucul de lămâie și introduceți merele timp de 30 de secunde.
Tăiați aluatul în benzi cu lățimea de 4-5 centimetri.
Topiți untul și amestecați-l cu zahăr și scorțișoară.
Ungeți fiecare bandă cu amestecul de unt, zahăr și scorțișoară. La un capăt al fiecărei panglici de aluat, de-a lungul întregii benzi, se pun feliile de măr care se suprapun.
Coaceți trandafirii timp de 25 de minute la 200 de grade Celsius în cuptorul preîncălzit până se rumenesc. Scoateți și răciți trandafirii, apoi presărați cu zahăr pudră.
Poftă bună!

Aluat împletit cu ciocolată

Aluat împletit cu ciocolată

Ingrediente:

Mod de preparare:
Presărați aluatul cu făină și rulați. Ungeți cu ciocolată și împăturiți aluatul în două, apoi tăiați aluatul în fâșii subțiri și răsuciți-le.
Baghetele astfel obținute se așează pe o foaie de copt, după care se ung cu gălbenuș de ou și zahăr.

Se coc timp de 20-25 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Poftă bună!

Puteți urmări rețeta și video aici