Baclava cu nuci

baclava cu nuci

Desertul ideal îndrăgit de întreaga familie nu trebuie să fie greu de preparat! Realizați alături de noi o rețetă delicioasă de baclava. Poftă bună!

Ingrediente baclava:

  • 1 pachet foi de plăcintă dulci de la Bella;
  • 20 ml. ulei;
  • 200 gr. unt topit;
  • 400 gr. nuci;
  • 80 gr. zahăr și 160 gr. pesmet.

Ingrediente pentru siropul de baclava:

  • 400 gr. zahăr;
  • coaja de la 1/2 lămâie;
  • 500 ml. apă;
  • sucul de la o lămâie;
  • o esență de vanilie.

Mod de preparare:

Ungem tava cu ulei. Punem câte două foi de plăcintă unse pe rând cu untul topit peste care presărăm amestecul de zahăr cu pesmet. Mai punem câteva foi de plăcintă după care așezăm nucile uniform pe foaie. Așezăm toate foile până le terminăm, după care le tăiem în triunghiuri și le ungem cu unt topit.

Dăm totul la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius.

Pregătim ingredientele pentru sirop și le punem într-o oală, după care le punem la infuzat pentru 15-20 de minute.

Siropul răcit îl turnăm peste baclavaua tocmai scoasă din cuptor.

Rulouri integrale de grâu cu curcan și sos thailandez

Astăzi v-am pregătit o rețetă delicioasă cu sos Thailandez, gata în maxim 30 minute ! Pregătiți ingredientele și start la gătit.

Ingrediente:

  • foi de plăcintă integrale, refrigerate 400g Bella;
  • carne de curcan tăiată cubulețe;
  • ardei gras kapia;
  • ceapă verde;
  • coajă de lime;
  • pastă de curry roșu;
  • ghimbir ras;
  • usturoi.

Mod de preparare:

Se amestecă cubulețele de curcan, cu ardeiul roșu, ceapa verde și pasta de curry roșu, ghimbirul ras, coaja de lime și usturoiul. Ingredientele se amestecă bine.

Foaia de plăcintă se taie pe jumătate și se unge cu ulei.

Facem rulouri pe care le umplem cu o lingură din compoziția pregătită anterior, apoi le așezăm în tavă și le ungem cu ulei și presărăm din plin cu susan.

Le coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 15 minute.

Poftă bună!