Prăjitură Paris-Brest

Prăjitură Paris-Brest

Vă poftim să încercați alături de noi o rețetă clasică franțuzească, creeată cu prilejul unui curse de ciclism, Paris-Brest, cursa ce a dat și numele desertului. Rapid și ușor de gătit cu un rezultat delicios!

  • 1 pachet de 800 gr. de aluat Bella;
  • 1 ou;
  • 30 gr. de migdale;
  • 1-2 linguri de zahăr pudră;
  • 200 gr. căpșuni proaspete pentru decorare.

Pentru cremă:

  • 60 gr. unt moale;
  • 120 gr. zahăr pudră;
  • 400 gr. cremă de brânză sau 200 gr. de brânză proaspătă + 200 gr. smântână;
  • 1 linguriță de extract de vanilie pură.

Mod de preparare:

Tăiați din aluat un număr par de cercuri. Cu o lamă mai mică tăiați centrul cercurilor deja tăiate pentru a obține ceva asemănător unei gogoși.

Ungeți inelele cu un ou și presărați cu migdale.

Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute.

Preparare cremă

Bateți oul cu zahăr și praf de vanilie. Treptat adăugăm crema de brânză până se obține o cremă netedă. Se acoperă cu folie și se păstrează în frigider.

Lăsați inelele să se răcească complet pe un grătar și tăiați apoi cu un cuțit ascuțit longitudinal pe mijloc.

Transferați crema pe jumătatea inferioară a inelului și garnisiți cu felii de căpșune și acoperiți cu jumătatea superioară.