Conuri de pizza

Conuri de pizza

Ingrediente:

Mod de preparare:
Tăiați aluatul în forme rotunde, de dimensiunea salamului pe care îl folosiți.
Puneți câte o felie de salam pe fiecare cerc de aluat și presărați cu cimbru, oregano sau alt condiment preferat.
Tăiați fiecare cerc până la jumătate și apoi rulați aluatul în formă de con.
Coaceți conurile în cuptor la temperatura de 180-200 de grade Celsius pentru aproximativ de 15-20 de minute.
Serviți imediat cu ketchup sau sos de roșii.

Buchet de trandafiri comestibili

Trandafiri din aluat

Ingrediente:

  • aluat foietaj Bella
  • 3 mere
  • 3 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 2 lingurițe de scorțioară
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:
Spălați merele, scoateți semințele și tăiați-le în felii subțiri. Puneți un vas mic la fiert împreună cu sucul de lămâie și introduceți merele timp de 30 de secunde.
Tăiați aluatul în benzi cu lățimea de 4-5 centimetri.
Topiți untul și amestecați-l cu zahăr și scorțișoară.
Ungeți fiecare bandă cu amestecul de unt, zahăr și scorțișoară. La un capăt al fiecărei panglici de aluat, de-a lungul întregii benzi, se pun feliile de măr care se suprapun.
Coaceți trandafirii timp de 25 de minute la 200 de grade Celsius în cuptorul preîncălzit până se rumenesc. Scoateți și răciți trandafirii, apoi presărați cu zahăr pudră.
Poftă bună!

Aluat împletit cu ciocolată

Aluat împletit cu ciocolată

Ingrediente:

Mod de preparare:
Presărați aluatul cu făină și rulați. Ungeți cu ciocolată și împăturiți aluatul în două, apoi tăiați aluatul în fâșii subțiri și răsuciți-le.
Baghetele astfel obținute se așează pe o foaie de copt, după care se ung cu gălbenuș de ou și zahăr.

Se coc timp de 20-25 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Poftă bună!

Puteți urmări rețeta și video aici

Prăjitură Paris-Brest

Prăjitură Paris-Brest

Vă poftim să încercați alături de noi o rețetă clasică franțuzească, creeată cu prilejul unui curse de ciclism, Paris-Brest, cursa ce a dat și numele desertului. Rapid și ușor de gătit cu un rezultat delicios!

  • 1 pachet de 800 gr. de aluat Bella;
  • 1 ou;
  • 30 gr. de migdale;
  • 1-2 linguri de zahăr pudră;
  • 200 gr. căpșuni proaspete pentru decorare.

Pentru cremă:

  • 60 gr. unt moale;
  • 120 gr. zahăr pudră;
  • 400 gr. cremă de brânză sau 200 gr. de brânză proaspătă + 200 gr. smântână;
  • 1 linguriță de extract de vanilie pură.

Mod de preparare:

Tăiați din aluat un număr par de cercuri. Cu o lamă mai mică tăiați centrul cercurilor deja tăiate pentru a obține ceva asemănător unei gogoși.

Ungeți inelele cu un ou și presărați cu migdale.

Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute.

Preparare cremă

Bateți oul cu zahăr și praf de vanilie. Treptat adăugăm crema de brânză până se obține o cremă netedă. Se acoperă cu folie și se păstrează în frigider.

Lăsați inelele să se răcească complet pe un grătar și tăiați apoi cu un cuțit ascuțit longitudinal pe mijloc.

Transferați crema pe jumătatea inferioară a inelului și garnisiți cu felii de căpșune și acoperiți cu jumătatea superioară.