Ingrediente:
- aluat foietaj Bella
- 3 mere
- 3 linguri de ulei
- 4 linguri de zahăr
- 1 lingură de suc de lămâie
- 2 lingurițe de scorțioară
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Spălați merele, scoateți semințele și tăiați-le în felii subțiri. Puneți un vas mic la fiert împreună cu sucul de lămâie și introduceți merele timp de 30 de secunde.
Tăiați aluatul în benzi cu lățimea de 4-5 centimetri.
Topiți untul și amestecați-l cu zahăr și scorțișoară.
Ungeți fiecare bandă cu amestecul de unt, zahăr și scorțișoară. La un capăt al fiecărei panglici de aluat, de-a lungul întregii benzi, se pun feliile de măr care se suprapun.
Coaceți trandafirii timp de 25 de minute la 200 de grade Celsius în cuptorul preîncălzit până se rumenesc. Scoateți și răciți trandafirii, apoi presărați cu zahăr pudră.
Poftă bună!