Ingrediente:
- 12 foi de plăcintă fine Bella refrigerate;
- 1 vânătă de mărime medie;
- 2 dovlecei mici;
- 2 morcovi de dimensiuni medii;
- 3-4 tulpini de ceapă proaspătă;
- 300 gr. ciuperci;
- 3-4 căței de usturoi pisați;
- 1 legătură proaspătă de mărar;
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt;
- 80 ml. ulei de măsline;
- 30-50 gr. unt topit.
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Acoperiți 2 tăvițe cu foaie de copt.
Spălați, uscați într-un prosop de bucătărie, apoi tăiați cubulețe următoarele legume: vinetele, ciupercile, dovleceii și morcovii. Peste legumele astfel tăiate puneți 2-3 linguri de ulei de măsline, usturoiul pisat, sare și piper.
Turnați amestecul obținul într-una dintre tăvițe, într-un strat subțire și uniform. Coaceți la 160-180 de grade Celsius în cuptor cu ventilator, timp de 25-30 de minute, amestecând ocazional. Scoateți din cuptor, adăugați mărar și pătrunjel și amestecați.
Împărțiti umplutura în 6 părți egale și lăsați-le să se răcească.
Ungeți 2 foi de plăcintă cu ulei de măsline, puneți-le una peste alta, apoi puneți umplutura pe lățimea foilor de plăcintă.
Rulați foile, ungeți-le cu unt topit și rotiți-le într-o bobină strânsă. Prindeți melcii cu o scobitoare pentru a nu se desprinde și presărați peste ei susan.
Transferați melcii pe o tavă, pe care ați pus anterior hârtie de copt.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 de minute. Serviți calde cu iaurt sau ayran. Poftă bună!