Reteta de primavara: Rulada cu spanac

Astazi va propunem sa incercati o gustare simpla si sanatoasa, potrivita pentru un platou cu aperitive.

Pentru o delicioasă rulada cu spanac, avem nevoie de:

  • 1 pachet de aluat foietaj Bella;
  • o punga de spanac congelat;
  • 2 morcovi;
  • o ceapa;
  • 1 catel de usturoi;
  • 2 linguri de ulei;
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Incepem prin lasa aluatul si spanacul sa se dezghete la temperatura camerei. Apoi, curatam morcovii de coaja si ii punem la fiert. Ii scoatem pe o farfurie cand sunt bine patrunsi si ii taiem pe jumatate pe lungime. Curatam ceapa si o tocam cat mai marunt. Usturoiul il curatam si il pisam. Citeste tot articolul »

Bacon cu sparanghel in foietaj

Pentru o reteta apetisanta de bacon cu sparanghel in foietaj avem nevoie de:

  • un pachet de aluat foietaj Bella 800g;
  • 16 fire de sparanghel verde (proaspat si fraged);
  • 4 fasii de bacon sau sunca;
  • 30g cascaval ras;
  • 1 ou pentru uns;
  • putina sare si ulei de masline.

 

Mod de preparare:

Pentru inceput punem cuptorul la incins la 200 grade Celsius sau la treapta inalta la cele cu gaz.

Intindem foietajul si il taiem in fasii de 40x20cm. Dupa ce spalam si curatam sparanghelul, ajustam 16 fire egale ca lungime si grosime si le punem cate doua in fiecare spirala. Citeste tot articolul »

Reteta de Dragobete: Poale-n brau

Ce ziceti de o placinta autentica romaneasca de sarbatoarea romaneasca a iubirii?

Pentru delicioasele Poale-n brau aveti nevoie de:

  • un pachet aluat foietaj Bella clasic 800g sau dulce 500g;
  • 350g branza de vaci bine scursa;
  • 150g zahar;
  • 2 oua medii;
  • 2 linguri gris;
  • 1 portocala medie (coaja rasa);
  • 50-60g stafide;
  • 1 varf cutit de sare;
  • 1 plic de zahar vanilat;
  • 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns).

Citeste tot articolul »