Reteta de toamna: Placinta cu mere si nuci

Pentru o delicioasa placinta cu mere si nuci, avem nevoie de:

  • un pachet foi fine de placinta Bella 400g;
  • 1kg mere (4-6 mere medii);
  • 300g miez nuca;
  • 2 linguri miere;
  • 3 pliculete zahar vanilat;
  • 1 lingurita scortisoara macinata.

Mod de preparare:

Mai intai, scoatem foile de placinta din congelator sa se dezghete in timp ce pregatim umplutura. In continuare, curatam merele si le dam prin razatoare, apoi le punem la calit intr-o tigaie in care adaugam zaharul, pliculetele de zahar vanilat si lingurita de scortisoara. Calim merele pana cand acestea se inmoaie si zaharul se topeste.
Citeste tot articolul »

Reteta de vara: Strudel cu prune

Putin dulce, putin acrisor, aromat cat cuprinde, acest desert reprezinta un adevarat rasfat, caruia nu stim cine i-ar putea rezista.

Pentru un delicios strudel cu prune avem nevoie de:

  • 1 pachet de foi de placinta Bella refrigerate proaspete;
  • 500g prune si caise;
  • 4 linguri de zahar brun (sau dupa gust, depinde cat de dulci sunt fructele);
  • 3 linguri de pesmet macinat fin;
  • o lingurita de coaja rasa de lamaie;
  • o linguriţă de scortisoara macinata;
  • zahar vanilat.

Mod de preparare:

Spalam prunele si le taiem pe jumatate, scoatem samburii si le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si ¼ de pahar de apa.

Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se topeste zaharul si se inmoaie fructele si amestecam din cand in cand.
Citeste tot articolul »

Reteta de primavara: Placinta cu praz si cartofi

Astazi va recomandam o gustare de sezon, usor de preparat si de consumat! Pentru o delicioasa placinta cu praz si cartofi avem nevoie de:

Taiem partea alba de la praz in bucatele mici si le calim cu ulei si apa. Presaram putin rozmarin si mai tinem la foc aproximativ 10-15 minute, timp in care curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele si ii punem la fiert intr-un alt vas cu apa si sare. Scurgem cartofii de apa si ii amestecam cu prazul.
Citeste tot articolul »

Prajitura cu sirop de zahar ars si foi Bella

Ingrediente:

  • 1 pachet de Foi fine de placinta Bella de 400g;
  • 1 pahar de ulei;
  • 1 pahar de zahar;
  • 200ml de iaurt;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 1 plic de zahar vanilat;
  • 4 oua;
  • 1 lamaie;
  • 1 fiola esenta de rom;
  • sirop de zahar ars (6-7 linguri zahar cu 3 cani de apa).

Mod de preparare:
Dezghetam foile de placinta si le rupem in multe bucatele.

Intr-un vas, batem ouale cu zahar si adaugam cu grija uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt – stins cu zeama de lamaie. La final amestecam bine si adaugam esenta de rom. Citeste tot articolul »

Beneficiile foilor de placinta din faina integrala

Bella a lansat un nou produs din faina integrala, de calitate superioara pentru un stil de viata sanatos cu nutritie echilibrata. Ne referim la foile de placinta din faina integrala. Iata cateva din beneficiile lor:

  • aport substantial pentru sanatatea organismului;
  • sursa de nutrienti valorosi, ideali in dieta consumatorului modern;
  • ideale pentru prepararea rapida a oricaror tipuri de preparate sanatoase si dietetice;
  • ambalate in pachet special, pastreaza prospetimea foilor de placinta si nu necesita decongelare.

Spor la gatit preparate sanatoase!