Reteta de primavara: Placinta de post cu ciuperci la cuptor

Pentru ca tot suntem in postul Pastelui, haideti sa preparam o delicioasa reteta de post

Vom avea nevoie de:

  • 1 pachet de foi de placinta Bella 400g;
  • 750 grame de ciuperci proaspete;
  • 1 ceapa medie;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1 lingura de ulei;
  • sare, piper dupa gust.

Mod de preparare:

Mai intai pregatim umplutura, astfel:

Taiem ciupercile in bucati mici, curatam ceapa si o tocam marunt. Apoi, incingem 1 lingura de ulei in tigaie, adaugam ceapa, iar cand aceasta devine translucida, se adauga ciupercile si condimentele alese. Se lasa legumele pe foc pana cand se inmoaie, amestecand din cand in cand. La final, adaugam usturoiul tocat. Lasam compozitia la racit, pana ajunge la temperatura camerei. Citeste tot articolul »

Reteta de toamna: Placinta cu mere si nuci

Pentru o delicioasa placinta cu mere si nuci, avem nevoie de:

  • un pachet foi fine de placinta Bella 400g;
  • 1kg mere (4-6 mere medii);
  • 300g miez nuca;
  • 2 linguri miere;
  • 3 pliculete zahar vanilat;
  • 1 lingurita scortisoara macinata.

Mod de preparare:

Mai intai, scoatem foile de placinta din congelator sa se dezghete in timp ce pregatim umplutura. In continuare, curatam merele si le dam prin razatoare, apoi le punem la calit intr-o tigaie in care adaugam zaharul, pliculetele de zahar vanilat si lingurita de scortisoara. Calim merele pana cand acestea se inmoaie si zaharul se topeste.
Citeste tot articolul »

Reteta de vara: Strudel cu prune

Putin dulce, putin acrisor, aromat cat cuprinde, acest desert reprezinta un adevarat rasfat, caruia nu stim cine i-ar putea rezista.

Pentru un delicios strudel cu prune avem nevoie de:

  • 1 pachet de foi de placinta Bella refrigerate proaspete;
  • 500g prune si caise;
  • 4 linguri de zahar brun (sau dupa gust, depinde cat de dulci sunt fructele);
  • 3 linguri de pesmet macinat fin;
  • o lingurita de coaja rasa de lamaie;
  • o linguriţă de scortisoara macinata;
  • zahar vanilat.

Mod de preparare:

Spalam prunele si le taiem pe jumatate, scoatem samburii si le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si ¼ de pahar de apa.

Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se topeste zaharul si se inmoaie fructele si amestecam din cand in cand.
Citeste tot articolul »

Reteta de primavara: Placinta cu praz si cartofi

Astazi va recomandam o gustare de sezon, usor de preparat si de consumat! Pentru o delicioasa placinta cu praz si cartofi avem nevoie de:

Taiem partea alba de la praz in bucatele mici si le calim cu ulei si apa. Presaram putin rozmarin si mai tinem la foc aproximativ 10-15 minute, timp in care curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele si ii punem la fiert intr-un alt vas cu apa si sare. Scurgem cartofii de apa si ii amestecam cu prazul.
Citeste tot articolul »