Astazi va recomandam o gustare de sezon, usor de preparat si de consumat! Pentru o delicioasa placinta cu praz si cartofi avem nevoie de:
- un pachet de Bella Foi fine de placinta 400g;
- 3 fire de praz;
- 5 cartofi;
- 150 g cascaval;
- rozmarin;
- 1 ou;
- ulei de masline sau unt, dupa preferinta.
Taiem partea alba de la praz in bucatele mici si le calim cu ulei si apa. Presaram putin rozmarin si mai tinem la foc aproximativ 10-15 minute, timp in care curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele si ii punem la fiert intr-un alt vas cu apa si sare. Scurgem cartofii de apa si ii amestecam cu prazul.
Pregatim foaia de placinta, pe care o ungem cu ulei de masline sau unt si o impartim in 2. Asezam prima foaie in tava, peste care adaugam cascavalul taiat in cubulete si compoztia de cartofi cu praz. Repartizam uniform, dupa care punem deasupra cea de-a doua foaie placinta. Le lipim marginile, le ungem cu oul batut in prealabil si o bagam la cuptorul incins pentru 30-35 de minute.
Vom sti ca este gata cand vedem foaia frumos rumenita. ❤️
Este delicioasă atat calda, cat si rece. ?
Pofta buna! ☺️