Painisoare de Pasti

painisoare de pastiDe astazi am intrat in Saptamana Patimilor si ne apropiem cu pasi repezi de o Sarbatoare crestina foarte importanta. Cu aceasta ocazie, v-am pregatit o reteta pentru masa de Paste, si anume: “Painisoare de Pasti”, cu aluat foitaj Bella.

Ingrediente (pentru 4 portii):

Caise cu foi de placinta Bella

caise cu foi de placinta bellaAstazi v-am pregatit o reteta foarte delicioasa, mai precis placinta cu caise din foi de placinta Bella.

Ingrediente:

  • 1 compot de caise;
  • 12 foi de placinta Bella;
  • 4 linguri cu miere;
  • 6 linguri cu ulei;
  • 1 lingurita cu floricele de lavanda.

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul pana la 210 grade. Taiati din foile de placinta patrate cu dimensiune de 12×12 cm. Cu ajutorul unei pensule, ungeti-le cu ulei pe ambele parti. Puneti-le in tava si bagati-le la cuptor pana se rumenesc. Citeste tot articolul »

Fantezie “de primavara”

fantezie de primavara-bellaA venit primavara, iar Bella s-a gandit sa va ofere o reteta dulce de sezon: Fantezie “de primavara”.

Ingrediente:

- aluat foitaj Bella;
- ou;
- frisca.

Mod de preparare:

  1. Se taie aluatul, decongelat in prealabil (pana devine moale si rece), in patratele medii cu un cutit bine ascutit. Fiecarui patrat din aluat i se traseaza cu un cutit ascutit un chenar, la 1-1.5 cm  margine. Rolul acestui chenar este de a se forma o margine care dupa coacere sa ramana crescuta, in timp ce restul aluatului va da putin inapoi. Citeste tot articolul »