Strudel cu biscuiti

strudel cu biscuitiIngrediente:

  • 1 pachet foi de placinta refrigerate de la Bella
  • 3 linguri de margarina lichida
  • 1/2 kg mere decojite si rase
  • 5 biscuiti sfaramati
  • 50g miez de nuca maruntit
  • 150g zahar
  • 1 pachet de praf de scoatisoara


Mod de preparare:

Reglati cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol mare amestecati biscuitii sfaramati marunt cu miezul de nuca, scortisoara si zaharul. Adaugati merele rase si amestecati bine.

Ungeti cu margarina jumatate de foaie de placinta din pachet si indoiti-o in doua, astfel incat partea unsa sa se lipeasca de cea neunsa. Ungeti cu margarina si partea de placinta dubla astfel obtinuta si puneti 1/6 din amestecul de mere. Citeste tot articolul »

Cosulet cu ananas

cosulet-cu-ananas-foi-placinta-bellaIngrediente:

Mod de preparare:
Curatati ananasul, taiati-l in doua si indepartati miezul tare. Taiati restul sub forma de cuburi.
Intr-o tigaie mare, incingati aproximativ 30 de grame de margarina si prajiti cuburile de ananas impreuna cu zaharul, pana la caramelizarea acestuia. Apoi, luati tigaia de pe foc si adaugati romul, iar intr-o cratita separate topiti restul de margarina. Citeste tot articolul »

Muschiulet de porc in aluat Bella

muschiulet-de-porc-in-aluat-bellaIngrediente:

  • pachet de aluat foitaj de la Bella;
  • ceapa alba si rosie taiata julien;
  • o bucata de muschiulet de porc fiert;
  • putin parmezan;
  • un ou;
  • mirodenii din plin.

Mod de preparare:

Caliti ceapa taiată julien in putin ulei si asezonati cu boia de ardei rosu. Intindeti aluatul foitaj pe o tava, presarati parmezanul si adaugati ceapa calita. Apoi, treceti muschiuletul fiert prin mirodenii si plasati-l in mijlocul tavii.

Dupa aceea, impachetati muschiuletul in aluatul foitaj si intoarceti-l in tava, astfel incat partea de imbinare sa fie prinsa sub muschiulet. Citeste tot articolul »

Cosulete din aluat foitaj Bella

cosulete-din-aluat-foitaj-bellaIngrediente:

Aceste cosulete sunt foarte usor de realizat si de preparat cu ingredientele preferate.

Noi am optat pentru spanac, rozii uscate si branza, dar dumneavoastra puteti adauga ardei, cascaval sau sunca.
Tot ce trebuie sa faceti este sa taiati aluatul Bella in patratele. Puneti-le apoi intr-o tavita non-adeziva pentru briose si asezati umplutura in ele.
Apoi, dati taviaa la cuptor pentru 10-15 minute, pana cand cosuletele s-au rumenit.

Pofta buna!

Melci din aluat foitaj Bella cu masline verzi

melci-cu masline-in-aluat-foietaj-bella

Ingrediente:

Mod de preparare:

Lasati aluatul sa se dezghete si taiati-l in fasii de circa 3 centimetri latime.

Din bucatile obtinute realizati cate o spirala, iar in centrul acesteia plasati cate o maslina.

Asezonati cu sare si stropiti cu putin ulei, asezati compozitia in tava unsa si dati la cuptor pret de 15-20 de minute. Citeste tot articolul »

Tarta cu spanac si branza feta

tarta-cu-spanac-si-branza-feta-cu-foi-de-placinta-bellaIngrediente:

– 1 pachet foi fine de placinta Bella;
– 6 catei de usturoi pisati;
– 1 ceapa tocata pestisori;
– 50ml de ulei;
– 1 lingura de faina;
– 100ml de smantana pentru gatit;
– 50g de smantana;
– 2 oua;
– 250g de branza feta;
– rosii cherry.

Mod de preparare:
Luati 2 foi de placinta si asezati-le in tava unsa in prealabil cu ulei. Ungeti foaia de deasupra cu ulei si adaugati inca o foaie din cele ramase. Continuati pana ati terminat de uns si de asezat foile, dupa care puneti tava deoparte, acoperind-o cu un prosop umed ca foile sa nu se usuce. Citeste tot articolul »